top of page

Kuinka paljon tarjoilijan palkkaaminen maksaa häissä?

Päivitetty versio 'Mitä tarjoilija häissä maksaa?' -artikkelista (08.07.2020). 

Häitä järjestäessä yksi keskeisimmistä päätöksistä on pitopalvelun ja tarjoilijoiden

valinta. Tarjoilijoiden palkkaaminen voi vaikuttaa huomattavasti häiden kokonaiskustannuksiin, mutta samalla se on olennainen osa juhlan sujuvuutta ja onnistumista.


kuinka paljon tarjoilijan palkkaaminen maksaa häissä
Tarjoilija valmistelemassa häitä.

Ennen kuin mietitään kustannuksia, on tärkeää ymmärtää tarjoilijoiden rooli ja tarve häissä. Tarjoilijat eivät vain toimita ruokaa ja juomaa vieraille, vaan he voivat myös auttaa tarjoilun suunnittelussa, huolehtia juhlatilan siisteydestä ja varmistaa, että juhlan kulku sujuu moitteettomasti. Näin juhliessa ei juhlanjärjestäjän tarvitse stressata itse juhlaa lainkaan. Tarjoilijoiden määrään vaikuttaa juhlien tyyppi, koko, kesto sekä vieraiden määrä. Jos häihin

on suunniteltu pöytiintarjoilu illallinen, tarvitaan useampi tarjoilija, kuin yksinkertaisemman buffettarjoilu illallisen järjestämiseen. Mikäli häissä on baari tai muuta cocktail-tarjoilua, tarvitaan usein tarjoilijaa erikseen myös siihen. Tarjoilija voi häissä auttaa myös pöytien kattamisessa, koristelussa sekä astioiden tiskaamisessa. Pitkälti tarjoilijan työnkuvan voi rakentaa sen perusteella, kuinka paljon itse juhlienjärjestäjänä toivoo tekevänsä illan aikana.


Tarjoilijoiden hinta voi vaihdella eri palveluntarjoajien kesken, ja hintaan vaikuttaa myös,

tilaako tarjoilijat suoraan pitopalvelulta tai henkilöstöpalvelun kautta. Sen lisäksi, jos juhla järjestetään pyhäpäivänä tai jos juhlan kesto ylittyy pyhäpäivän puolelle, tuplaantuu veloitus yleensä. Mikäli juhla on luonteeltaan monimutkainen, voi tarjoilija veloitus kasvaa, koska tilaisuuteen vaaditaan enemmän ammattitaitoa. Vastaavasti mikäli tilaisuus on rakenteeltaan yksinkertainen, voi riittää, että paikalle palkataan apukäsiä, jotka suoriutuvat tapahtumasta selkeillä ohjeilla. Luonnollisesti tarjoilijan loppuhintaan vaikuttaa myös se, kuinka kauan tarjoilija on loppujen lopuksi töissä. Mikäli juhlienjärjestäjä kokee, että tarjoilija voi lähteä aikaisemmin, tai hänen täytyy jäädä pidemmäksi aikaa, vaikuttaa se usein hintaan. Kuinka paljon tarjoilijan palkkaaminen maksaa häissä? Tarjoilijan hinta vaihtelee näin ollen 32–45 €/h (sis. alv) välillä. 


Yleensä tarjoilijat saapuvat paikalle jo hyvissä ajoin ennen juhlaväen saapumista valmistelemaan ruoan esillepanoa, kattausta sekä alkumaljoja. Usein tarjoilijan tehtäviin kuuluu ruoan esillepanon lisäksi alkumaljojen tarjoilu, viinien kaato pöytiin, yleinen tarjoilu, siistiminen, astioiden kerääminen sekä muut tarpeiden mukaiset tehtävät. On kuitenkin hyvä muistaa, että kaikki juhlat ovat ainutlaatuisia, ja kaikista yksityiskohdista voidaan sopia erikseen.


skumppalasit valmiina tarjoiltaviksi

Tilaa tarjoilijat häihisi CaterMatelta!


Tarjoilijoiden palkkaaminen häihin on tärkeä investointi, joka voi vaikuttaa juhlan

sujuvuuteen ja vieraiden kokemukseen. CaterMatelta voitte saada sekä juuri teidän häihinne sopivan pitopalvelun että tarjoilijat samasta paikasta tarpeisiinne räätälöityinä, ja autamme teitä mielellämme tarjoilun suunnittelussa. Lähetä sähköpostia osoitteeseen info@catermategroup.com ja pyydä tarjousta!


Ps.muistathan, että mikäli järjestät juhlat kotonasi, olet oikeutettu kotitalousvähennykseen.
44 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page