top of page
Naistarjoilija kaataa roseeviiniä laseihin kauniissa juhlasalissa Helsingissä kesäpäivänä.

Meidän
 
tarinamme

"Tarjoilu kuuluu tehdä hymyssä suin"

Näin sanoi vuonna 2016 CaterMaten perustaja Alexander Silén, kun yritys sai alkunsa. Tämä motto on edelleen suuresti hengessä mukana päivittäisessä toiminnassamme - ja tulee myös aina olemaan. Vuonna 2015 olimme vapaaehtoisesti tarjoilemassa tuttavamme ylioppilasjuhlissa. Meiltä kysyttiin, että mitä yritystä oikein edustamme, kun asiakaspalvelu oli näin positiivista ja oikea-asenteista? Vaikkei kukaan meistä ollut koskaan käynyt tarjoilualan koulutusta, totesimme, että ainoastaan asenteella pääsee jo pitkälle. Siitä päivästä lähtien olemme muuttaneet Suomen tarjoilualaa yksi askel kerrallaan.

Kaksi hymyilevää miestarjoilijaa vastaanottavat juhlaväkeä kadulla Helsingissä.png
MÄNÄ2_edited.jpg

Tänään CaterMaten iloiseen tiimiin kuuluu yli 200 tarjoilijaa Helsingissä, Turussa ja Tampereella. Vaikka toimintamme kasvaa jatkuvasti on aatteemme pysynyt samana “Relax, it’s your party”; teemme asiat kunnolla, nuorekkaalla asenteella ja hymyssä suin. Olemme tarjoilleet tuhansissa eri tilaisuuksissa, banketeilla, festareilla, häissä, suurlähetystöissä ja Michelin- tähden ravintoloissa, joten meillä on kokemusta monesta. Mahdollistamme Horeca-alan yritysten kasvun vuokraamalla osaavia ja kirkassilmäisiä tarjoilijoita, baarimikkoja ja kokkeja tilanteeseen kuin tilanteeseen. Tarjoilun laadun varmistaa CaterMate-koulutus, jonka jokainen työntekijä on käynyt läpi. Meidän “Koe tarjoilu elämyksenä”-filosofia takaa sen, että jokaisesta tapahtumasta tulee unohtumaton.

-Oliver Mänttäri, CEO

Tarjoilija jakaa lounastoimituksia Helsingissä.jpg


LUNCHMATE

Vuosi 2020 tulee monesta syystä olemaan ikimuistoinen vuosi, kun koronakriisi hiljensi koko maailman kuukausiksi. CaterMaten kannalta tämä tarkoitti sitä, että emme voineet työllistää tarjoilijoitamme, kun toimintamme seisahti kokonaan. Keksimme siis vaihtoehtoisen ratkaisun, ja rakensimme nopeasti LunchMate luonaankuljetuspalvelun liiketoiminnan ylläpitämiseksi. LunchMaten tarkoitus oli tukea paikallisia pitopalveluita, joiden liiketoiminta olisi muuten seisahtanut, työllistää työntekijöitämme sekä tuoda herkullisia lounaita kiireisille perheille. LunchMate ehti onnistuneesti toimittaa satoja lounaita pääkaupunkiseudulla ja Turussa. Päätimme kuitenkin lopettaa LunchMaten toiminnan kun ravintolat taas avasivat ovensa 1.6.2020. Työmme oli tehty!

Yhdenvertaisuus
catermatella

Meille on tärkeintä tarjoilijoiden hyvinvointi ja viihtyminen tilaisuuksissa ja niiden ulkopuolella. Haluamme olla edelläkävijä HoReCa-alalla ja näyttää esimerkkiä. Tämän takia työskentelemme aktiivisesti luodaksemme luottamusta tasa-arvoasioissa.

Haluamme rakentaa ilmapiirin, jossa monimuotoisuutta kunnioitetaan. Siksi toimintamme perustuu siihen, että kaikilla työntekijöillä – iästä, sukupuolesta, seksuaalisuudesta, uskonnosta, terveydentilasta, toiminnallisesta tilasta, kielestä tai etnisestä/kansallisesta alkuperästä riippumatta – tulee olla mahdollisuus osallistua yrityksen toimintaan. Monimuotoisuus nähdään arvokkaana osana yritystä ja sen työntekijöitä.

CaterMaten tarjoilijoita seisomassa piirissä

uuteen nousuun

Koronarajoituksien hellityttyä 2021 rupesi puhelin soimaan, monet ravintola- ja catering-alan työntekijät olivat lopettaneet ja siirtyneet toiselle alalle. 80% ravintoloista oli vaikeuksia löytää henkilökuntaa ja juhlia oli kahden vuoden edestä. Myös hakijoiden määrä HoReCa-alan opintoihin oli pudonnut 10 tuhannesta (2018), noin tuhanteen (2020). Monet kilpailijamme olivat lopettaneet toimintansa. Olemme vuodessa rekrytoineet ja kouluttaneet yli 100 tarjoilijaa HoReCa-alalle. Me etsimme oikeat henkilöt ja innovatiivisen koulutusprosessimme avulla luomme tarjoilijoita alalle joka niitä tarvitsee enemmän ja enemmän. Tämän vuoden lopussa CaterMatella tulee olemaan noin 200 tarjoilijaa Helsingissä, Turussa ja Tampereella.

Tarjoilija kaataa viiniä juhlassa CaterMaten essu päällä
bottom of page