top of page

Pikkujoulukauden juhlien järjestäminen: 7 vinkkiä unohtumattoman tapahtuman luomiseen

Pikkujoulukausi on aivan nurkan takana, ja nyt onkin hyvä aika aloittaa suunnittelu, jotta voit varmistaa unohtumattoman juhlan koko juhlaväelle. Tiedämme, että juhlien järjestäminen voi olla ajoittain haasteellista, mutta se on myös mahdollisuus luoda ikimuistoinen hetki, joka yhdistää ihmiset yhteen paikkaan sekä luo positiivista tunnelmaa vielä pitkään juhlien jälkeen. Oikein suunniteltuna juhla voi toimia lisäpalkintona kaikesta ahkerasta työstä ja panoksesta, jota vuoden aikana on tehty.


Tässä artikkelissa haluamme tarjota nopeat vinkkimme ja ideamme, jotka auttavat sinua suunnittelemaan täydellisen pikkujoulutapahtuman. Olipa kyseessä sitten yrityksen virallinen juhla, rento illanvietto tiimin kesken tai ainejärjestön vuosijuhlat, nämä vinkit auttavat sinua varmistamaan, että kaikki sujuu suunnitellusti ja että kaikki nauttivat juhlista täysin siemauksin.


CaterMaten tarjoilija kaatamassa alkumaljoja juhlisssa




















Pikkujoulukauden juhlien järjestäminen - 7 vinkkiä:


1. Juhlan tarkoituksen selventäminen: Alussa on hyvä miettiä, mikä on pikkujoulujen tarkoitus. Haluatko kiittää henkilökuntaa heidän ahkerasta työstään, vahvistaa tiimihenkeä vai tarjota rennon hetken työstä irrottautumiseen. Tämä auttaa ymmärtämään, millainen juhlan rakenne on, ja että sen luonne on tarkoituksenmukainen.


2. Aikatauluttaminen: Aikainen lintu madon nappaa, ja hyvin suunniteltu on puoliksi tehty – tämä pätee myös pikkujoulujuhliin ja niiden suunnitteluun! Pikkujoulukauden juhlien järjestäminen alkaa tilojen, pitopalvelun, esiintyjien ja tarjoilioiden varaamisella, hyvissä ajoin etukäteen. On hyvä olla liikkeellä jopa useita kuukausia ennen juhlan tapahtumista tilan ja pitopalvelun varaamisessa, sekä kutsujen lähettämisessä juhlavieraille, sillä pikkujoulusesonki on kiireellistä aikaa kaikille. Näin vältyt viime hetken paniikilta sekä varmistat, että mahdollisimman moni pääsee paikalle, ja voit keskittyä itse juhlimiseen.


3. Teeman ja ohjelman suunnittelu: Sesonkijuhliin voi lisätä erityismausteita valitsemalla juhlille erityinen teema, johon voi liittää sopivan teemaan liittyvät koristelut, pukeutumisen, ohjelman ja erikoisuudet ruokalistalla. Nämäkin asiat on otettava huomioon jo varhaisessa vaiheessa, jotta vieraat saapuvat hyvin valmistautuneina juhlaan. Teemana voi toimia esimerkiksi juhlava gaala, 1970-luku, joulu maailmalla, tai vaikka vapaapaini. Vain mielikuvitus asettaa rajat juhlan teeman suunnittelulle


4. Ruokailun ja juoman järjestäminen: Suunnittele ruoka ja juoma huolellisesti. Riippuen budjetista ja mieltymyksistä, voit valita buffet-tyylisen tarjoilun, cocktail-tilaisuuden tai perinteisen illallisen. Muistutamme myös, että ruokailu ja itse ruoka voivat seurata illan teemaa. Erityisruokavalioiden huomioiminen on myös tärkeää. Suosittelemme, että erityisruokavaliot merkitään esimerkiksi post-it-lapuilla tai asetetaan erilliselle pöydälle, jotta varmistat, että ne, jotka tarvitsevat erityisruokavaliota, todella saavat sen.


5. Ohjelmanumeroiden ja viihteen järjestäminen: Muista järjestää viihdettä tai ohjelmanumeroita, jotka sopivat juhlien tunnelmaan. Musiikki, karaoke, stand-up-komiikka tai vaikkapa palkintojenjako voivat tehdä juhlasta hauskemman ja viihdyttävämmän. Ohjelman ei tarvitse olla mitään liian monimutkaista, vaan ikivihreät klassikot, kuten lautapelit, beerpong ja musavisat, voivat viihdyttää vieraita useita tunteja.


6. Kiitosten ja tunnustusten jakaminen: Pikkujoulut ovat loistava tilaisuus kiittää henkilökuntaa heidän työstään ja panoksestaan. Järjestä hetki, jossa jaat kiitokset ja mahdolliset palkinnot ansioituneille työntekijöille. Palkinnot voivat vaihdella tyyliltään ja painoarvoltaan, mutta jokainen työntekijä arvostaa, kun he saavat kiitosta, joten tähän kannattaa panostaa.


7. Tarjoilijoiden saatavuuden varmistaminen: Ei ole mitään pahempaa kuin se, kun juhlaan saapuu vieraita, mutta tarjoilijoita ei näy missään. Varmista, että sinulla on tarpeeksi ammattitaitoisia tarjoilijoita saatavilla, jotta voit itse keskittyä juhlimiseen. CaterMatelta saat tarjoilijat juhliin kuin juhliin, vaikka teemaan pukeutuneina, ja voit kutsua heidät mukaan ohjelmanumeroiden järjestämiseen sekä kiitosten jakamiseen.


CaterMaten tarjoilija pistämässä baaria pystyyn
CaterMaten tarjoilija pistämässä baaria pystyyn

Jos tarvitset apua juhlien suunnittelussa, me autamme mielellämme! Ota yhteyttä meihin info@catermategroup.com, niin katsotaan oikeat elementit kuntoon onnistuneisiin juhliin!



96 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page