Exceptionell kundservice är skillnaden som gör skillnaden

Päivitetty: 18. joulu 2019Kundservicens relevans för företagens framgång har varit en stor snackis under de senaste årtionden. I dagens läge har kunderna lätt tillgång till information, vilket innebär att de även lägger större krav på företagen. Vissa företag satsar stort på att skapa exceptionell kundservice medan andra lägger mer fokus på andra värdeskapande funktioner. På CaterMate tror vi starkt på det värdet kundservicen skapar. Vi vill inte endast kunna veta hur många centiliter man bör hälla i ett vinglas eller vilken sida såsen skall serveras från - vi vill också skapa ett minnesvärt evenemang utöver det som förväntas av oss. Med andra ord tror vi starkt på det värde ’det där lilla extra’ kan skapa både för oss och för kunden.


Vi lägger en ny standard på vad som krävs av serveringspersonal, nämligen genuin hjälpsamhet, bra attityd och glada miner.

CaterMate genomsyras av nytänkande när det kommer till förväntningar på serveringspersonal. Det skall inte längre räcka med att man fungerar som budbärare av mat och dryck. Kunderna har all rätt att kräva mycket mera än så. Vi lägger en ny standard på vad som krävs av serveringspersonal, nämligen genuin hjälpsamhet, bra attityd och glada miner.


Vi strävar till att anställa folk som är naturliga festfixare - ni vet de där typerna som alltid ser till att kompisarna har allting bra när de är på besök.

Vi klargör alltid till vår personal att vi inte endast är budbärare av mat och dryck - vi är hjälpare. Därmed anställer vi folk på basis av attityden. Vi strävar till att anställa folk som är naturliga festfixare - ni vet de där typerna som alltid ser till att kompisarna har allting bra när de är på besök. De där typerna som är grymma på att ordna minnesvärda fester. Vi söker personer som är naturliga värdar som verkligen bryr sig om gästernas trivsel - personer som tillfredsställs av att se andra vara nöjda. I själva verket är det kring tanken av att vara en naturlig värd som CaterMate grundades. Personligen har jag alltid njutit av att vara värd när mina vänner är på besök men i något skede märkte jag att min tid inte längre räckte till för att både vara en bra värd samt umgås med mina gäster. CaterMate var den perfekta lösningen för detta problem.


Det är två saker som gästerna kommer ihåg från festen - maten och servicen.

Under dessa tre verksamhetsår har vi fått tack för vår personals kunskap inom kundservice. Våra samarbetspartners har tackat oss för att vår personal uppvisar en attityd utöver det vanliga. De har även påvisat hur viktigt det är för dom, eftersom deras rykte beror på hur vår personal agerar. Våra samarbetspartners erbjuder läcker mat och CaterMate fungerar som körsbäret på kakan. För en lyckad fest måste båda dessa fungera. Vårt mål är inte att endast ha mätta kunder utan även nöjda kunder.

Vi har ännu mycket att göra för att lägga en helt ny standard på branschen. Vårt nyligen lanserade utbildningsprogram stöder vår mission till att ändra förväntningarna på kundservicen. Utbildningen fokuserar på tekniker för att skapa extremt nöjda kunder. Trots att vi delvis understryker påståendet om att man inte kan utbilda folk till att bli experter inom kundservice tror vi att det är viktigt att skapa en företagskultur där insatser av exceptionell kundservice både hyllas och belönas. Endast då förstår personalen kundservicens relevans, både för deras individuella prestation och företagets framgång, och är färdiga att skapa WOW-effekten hos kunderna.


Skål,


Alexander Silén, Styrelsemedlem


124 katselukertaa0 kommenttia